پاورپوینت آموزش مدار سری و موازی
آموزش مدار سری و موازی + آزمایش
دانلود رایگان پاورپوینت آموزش مدار سری و موازی در کلاس درس
یکی از مباحث مهم کتاب کار و فناوری هشتم در الکترونیک، مبحث بهم بستن اجزای مدار به یکدیگر است.
در این پست قصد داریم در مورد بهم بستن مصرف کننده بصورت سری (متوالی) و موازی نکات مهمی را بیان کنیم و در نهایت برای آموزش بهتر از نمونه پاورپوینت آماده شده می توانید برای درک بهتر این مطلب استفاده کنید.
مدار سری یا متوالی
همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید؛ در مدار سری دو سر مصرف کننده ها به یکدیگر و از طرف دیگر به قطب های مثب و منفی باتری یا منبع تغذیه متصل می شوند.
این شکل بهم بستن مصرف کننده ها را مدار سری یا متوالی می گوییم.
در این شکل از مدار جریان عبوری از هر یک از لامپ ها یکسان است اما میزان اختلاف پتانسیل یا ولتاژ دو سر هر یک از لامپ به میزان نصف ولتاژ باتری است.
در مدار بالا باتری 12 ولتی و لامپ ها هر یک 12 ولت هستند اما ولتاژ عبوری از هر یک 6 ولت یعنی نصف ولتاژ باتری است. بدیهی است اگر تعداد لامپ ها 3 عدد باشد میزان ولتاژ عبوری از هر یک 4 ولت خواهد بود.
در مدار سری یا متوالی از آنجایی که لامپ ها به هر تعدادی باشند، نمی توانند بیشتر از ولتاژ باتری، مصرف کنند باتری در حالت معمولی خود کار می کند؛ یعنی اگر فرضا باتری 12 ولتی با یک لامپ 12 ولتی 2 ساعت بصورت مداوم روشن باشد با دو لامپ هم 2 ساعت روشن خواهد بود ولی با نور کمتر.
در مدار سری هر چه تعداد لامپ ها بیشتر شود نور لامپ ها کمتر می شود.
نکته بسایر مهمی که در مدار سری باید به آن توجه کرد این است که در مدارهایی که مصرف کننده آنها بصورت سری بسته شده اند اگر یکی از لامپ ها بسوزد یا به هر دلیل کار نکند بقیه لامپ ها نیز خاموش می شوند.
مدار موازی
همانطور که در شکل بالا ملاحظه می کنید در مدار موازی لامپ ها (مصرف کننده) از دو سر همنام به یکدیگر وصل می شوند و یک انشعاب از هر طرف گرفته می شود. یکی به قطب مثبت باتری و دیگری به قطب منفی باتری متصل می شود.
این شکل بستن مصرف کننده ها در مدار را مدار موازی می گوییم.
در این شکل از مدار اختلاف پتانسیل یا ولتاژ دو سر همه مصرف کننده ها با هم برابر و به میزان ولتاژ باتری خواهد بود.
در شکل بالا اگر باتری 12 ولتی باشد اختلاف پتانسیل یا ولتاز دو سر هر یک از لامپ ها هم 12 ولت خواهد بود.
در این حالت از بهم بستن مصرف کننده ها (لامپ) به یکدیگر از آنجایی که هر لامپ به اندازه ولتاژ باتری در حال مصرف انرژی است، باتری زودتر از حالت طبیعی خود مصرف خواهد شد.
در مدار موازی بیشتر شدن تعداد مصرف کننده ها باعث کم نور تر شدن آنها نمی شود ولی تا جایی که باتری توانایی تامین این انرژی را داشته باشد.
در مدار موازی اگر یکی از لامپ ها به هر دلیل خراب شود یا بسوزد یا کار نکند، لامپ های دیگر همچنان روش خواهند بود.
بنابراین این شکل بهم بستن لامپ ها گزینه مناسبی برای سیم کشی ساختمان ها و ساخت ریسه در مجالس مختلف خواهد بود.
تیم کلاس درس، این مبحث را بصورت پاورپوینت، برای استفاده همکاران محترم در کلاس و یادگیری بیشتر دانش آموزان، تهیه کرده است.
می توانید این فایل را از باکس دانلود زیر بصورت رایگان، دریافت کنید.
لطفا پس از مطالعۀ این مطلب و استفاده از فایل پاورپوینت ما را از نظرات سازنده خود محروم نکنید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.